Снимка: Reuters, архив
fallback

С края на зимния сезон в Банско масово хотели затварят и прехвърлят персонала към морските курорти. Така около 10 000 души ще намерят работа по Черноморието.

Бизнесът отчете добър зимен сезон, но и разочарование, че и тази зима опашките пред лифта не са секнали поради липса на втора кабинка, пише "Труд".

"Персоналът се насочва към морето. Някои бармани, сервитьори и готвачи, които знаят гръцки, заминават за Гърция", казват от туристическия бранш.

Статистиката от последните години сочи, че над 50-60 хотела спират да работят от март до средата на ноември.

Почти 8 месеца са със затворени врати и не приемат туристи. Някои от собствениците обаче ще изчакат до Великден, който е на 1 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

скиор

преди 8 години

Преди 2години за последно ходих в Банско,от тогава ходя да карам ски в Австриа или Италия тази година цената на лифт картата беше 30евро за всички писти които са с дължина 45км.Асега ми кажете какво да диря в това Банско.

9

Един Българин

преди 8 години

То и на Витоша се караше по 24ти май, но зависи от годината и до междинна на романа накрая трудно се слизаше. Проблемът е както се спомена, че планините ги подарихме на Цеко и той решава кога и къде ще се кара. Изсече гората, сега вместо да пусне лифта на бърза скорост или да разшири капацитета на текущшата линия иска да построи втора. Дървен материал ли ще крадне, пари ли ще пере не е ясно. За това НИКОГА и НИКАКВИ пари на цеко!!! Карам на останалите места, а аз карам много над средното.

8

Скиор

преди 8 години

Но това ставаше преди, когато планината беше свободна. Разбра ли ме, Цеково човече?

fallback