Снимка: OLX

Стотици хора продават винетки втора ръка. Ползваните винетки вървят по 70 лева и така хората спестяват по 30 лв., след като цената на стикерите скочи на 97 лева.

Един от тях е търговец, който се представя за Стефан от Монтана. Находчивият българин купувал автомобили с платена винетка, после свалял стикера и го продавал отделно.

Още по темата

"Свалил съм винетката от кола, която купих и продавам. Имам всички документи, доказващи истинността й", разказа Стефан пред "Труд" и пояснява, че на касовата бележка не е написан номерът на автомобила.

Заедно със стикера върви и долната част на талона. Офертата е пусната в сайт за безплатни обяви на 4 април. Часове по-късно винетката е купена.

"Продадох я много бързо. Тези дни ще има нова - имам още една кола с винетка, само трябва да я сваля и я пускам за продажба, отново за 70 лева", обясни още той.

Въпреки че стикерът е втора ръка, не личи, че е свалян. "Нагрях винетката със сешоар, напръсках я с препарат за стъкла и я отлепих. За да може да бъде сложена отново, отдолу залепих протектор за телефон", признава Стефан.

Високите цени на стикерите правят българите все по-изобретателни. Наскоро се оказа, че в интернет може да се намери и винетка под наем, като цената ѝ варира според времето, за което ще бъде наета.

Шашмите стават все повече, след като от АПИ съобщиха, че липсата на изписан регистрационен номер върху касовата бележка на винетката не я прави невалидна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase