Снимка: архив, Булфото
fallback

По информация, предоставена от специализираната прокуратура, корупционната схема в изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е действала от началото на 2015 година, каза днес във Варна министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от БТА.

Той допълни, че предстои да бъдат проверени повече от 500 протокола от шофьорски изпити и да се прецени каква част от изпитите и издадените удостоверения трябва да бъдат анулирани и отнети.

Към момента няма информация в корупционните схеми да са били замесени и служители на министерството, каза министърът. Той уточни, че във ведомството нееднократно са постъпвали сигнали за вземане на рушвети от служители на ДАИ и по всеки от тях е била назначавана проверка. За тези инспекции са информирани и специализираните органи, така че е възможно те да са част от настоящата разработка, посочи Московски.

Министърът каза, че е имало концепция дейността с шофорските изпити, издаването на свидетелства за управление, регистрацията и табелите на колите да бъдат прехвърлени към дружеството "Безконтактни мултиплексорни вериги", но не е била реализирана. Той изрази надежда процесът за обединение на транспортните асоциации да протече успешно, което да позволи браншът да получи възможността да управлява издаването на лицензи и разрешителни. Този вариант го има в редица европейски страни, като така се елиминира възможността държавните органи да създават корупционни практики при издаването на тези документи, посочи Московски.

Министърът допълни, че в момента за директор на "Автомобилна администрация" временно е назначен досегашният заместник-началник.

"По начало моята номинация за шеф на инспекцията беше Станимир Флоров и към момента пак считам, че той е човек, който в частта с борбата с корупционните практики би се справил добре", посочи Московски. Той каза още, че изобщо не се притеснява, че през следващата седмица трябва да се яви на разпит във връзка със скандала в ДАИ и изрази готовност да окаже максимално съдействие на разследващите органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 8 години

Преди 2015г в ДАИ никога не е имало корупция :D. Направо ме разсмяхте.....

52

Домусчиев

преди 8 години

Където и да бръкнеш вони, ами ВИК по провинцията, НЗОК по региони, малките обществени поръчки по кметства и общини - разваляй и владей....

51

Тинев

преди 8 години

Що така?Където има корупция, там са замесени и от ГЕРБ.Що е така?П.П.Другаря Бойко Борисов навремето отказа да напусне БКП. Убеден комунист не си дава току-така партийния билет.Сега г-н Борисов ще се бори против корупцията ??????А де?П.П.Барон Мюнхаузен / който се хванал за косите и сам се изтеглил от блатото / ряпа да яде.Ще видите сега каква борба ще поведе Премиера срещу корупцията: Сутрин пред огледалото ще си бие 10-на шамара, ама ха!Че то рибата се вмирисва от главата я!!!!!

fallback