Снимка: архив, БулФото
fallback

Затворник в отпуск е убил възрастен мъж край Айтос. Това съобщиха старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, и Калина Чапкънова, административен ръководител на Бургаската окръжна прокуратура.

Жертвата е на 75 години от руенското село Люляково. Мъжът е изчезнал на 9 март. Сигнал за това, че го няма, е подаден на 10 март в полицията в Руен.

При издирването по пътя Айтос-Провадия в гориста местност вчера е открита колата на възрастния човек; на около 500 метра от нея - и тялото му, предаде БТА.

Вероятно смъртта е причинена от удари по главата. Може би с камък, каза прокурор Чапкънова. Това обаче ще се изясни при съдебно-медицинската експертиза.

Комисар Калоянов добави, че тялото е открито около 16.00 ч., а соченият за извършител е заловен около 19.30 ч. в град Дългопол със съдействието на ОД на МВР-Варна.

В момента се намира в Бургас. Името му е Ремзи Мустафа и е на 46 години. Той изтърпява наказание във Варненския затвор и е бил пуснат в отпуск от 9 до 14 март. Има и предишни присъди, сред които за грабежи и изнасилване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Младен

преди 8 години

През комунизма, който убие някой изтърпява най-малко 20 години лишаване от свобода. Сега споразумения и т.н. излизат след 9 години най-много. Не трябва да има споразумения за тежки престъпления.Ще продължават да убиват много ясно.

21

Шаран БГ

преди 8 години

Как се казва -" убиец" му е името !? Хората, които всеки ден имат работа с такива човешки екземпляри / насилници, мошеници, крадци , убийци и прочие/, прекрасно знаят, че те не трябва да напускат килията, освен за труд - труд каторжен, наложен с камшик и тояга !! Каква идиощина, моля Ви се -" убиец в отпуск " ? Колко мозък трябва за това тълкование и поведение - да пуснеш убиец на свобода, хей така- да се поразходи ? Жалко за човека - можел е още да се порадва на белия свят !!

20

Анонимен

преди 8 години

Спокоэ сега от ГЕРБ ще увеличат полицията и всеки затворник в отпуск ще е с придружител полицай ! Ха ха ха

fallback