Снимка: Нова тв
fallback

Село Мечка пак настръхна срещу крадците. Набезите и побоите над беззащитни хора в плевенското село отново са ежедневие.

70-годишна жена се барикадира в къщата си, след като бе бита и ограбена в нощта срещу понеделник. Самотни хора се правят на заспали като видят крадец в дома си, за да не пострадат. Полиция и жандармерия отново ще се срещат с местните. Те обаче са обезверени от безсилието на правораздавателните органи.

За жителите на плевенското село Мечка в началото на 2016 година страхът е ежедневие. Поредният пример е от преди три дни. В нощта, когато е пребита възрастната жена, крадци нахлуват за пореден път и при 75-годишния Ванко Цветков.

"През нощта беше, в 3:30 часа. Аз ги усетих като разбиха. Скочих и те избягаха. Не ги видях. От Нова година досега 3 пъти са ме обирали. А за последните три години - 20 пъти. Три крави за миналата година ми откраднаха... Това са техните железа. С водопроводни тръби са отваряли. Гледам го на един метър от мен и не смея да мръдна. Иначе ще ме удари", разказва възрастният човек пред Нова тв.

Тази сутрин в селото има две патрулки, а около 10 униформени обикалят Мечка.

А със страха възрастните хора в Мечка се борят с все повече ключове и катинари. И заспиват с надеждата, че вратите им са здраво заключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 8 години

Защо полицията допуска тоя ужас

114

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен ами новите управници са децата на старите управници изедници доносници на кгб и дс рубладжии

113

Анонимен

преди 8 години

Пита се в простата задачка, защо още МВР не е закрито? Така и така нищо не прави, най0-много да подпомогнат престъпниците. По-добре да не даваме тези стотици милиони за МВР, а с тях да си платим за защитата на частни фирми.

fallback