Снимка: Bulphoto, архив

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско. Друго решение на днешния Съвет за развитие е да разширят функциите на армията по охраната на границата ни, съобщава БНР.

"По настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов е разгледана точката за строителството на втория лифт в Банско и след като година партиите мълчаха, сега ще се действа", обяви председателят на Съвета Румяна Бъчварова.

"Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения", допълни тя.

При извънредна ситуация по границата ни и при засилен бежански поток ще се разчита на включване на армията при съвместните патрули. Военните по границата обаче няма да имат полицейски правомощия, но ще могат да носят оръжие и ще го използват при много строги правила, уточни още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase