Снимка: Bulphoto, архив
fallback

КАТ започва масови хайки за нарушители на правилата за паркиране в София. Ще се следи особено стриктно за паркиране по тротоари, на спирки на градския транспорт, на пешеходни пътеки.

Напоследък пътните полицаи отчитат бум на наглото паркиране, както и на сигналите от граждани за неправилно спрели автомобили.

Особено ефективни за залавянето на нарушителите са мобилните камери в патрулките на КАТ. Те заснемат неправилно паркиралите коли, а водачите им да разбират за това, едва след като получат уведомление за наложената им глоба.

За миналия месец са санкционирани повече от 600 нарушители, каза пред Нова телевизия Николай Крушарски, служител на столичния КАТ.

"С мобилните камери се заснемат над 60 неправилно паркирани автомобила на ден", допълни Крушарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Край

преди 8 години

законните места за паркиране са повече от колите в София. Местата няма да станат много повече защото няма много общински територии за това. В час пик средна скорост с кола в София - 12-15км в час. Решението е ограничаване на автомобилите. ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ В ЦЯЛА СОФИЯ и затагане на прегледите на коли и повишаване на данъците за коли в града.

27

Дане

преди 8 години

"С мобилните камери се заснемат над 60 неправилно паркирани автомобила на ден", допълни Крушарски.--- ха-ха-ха- Ами аз само докато стигна от вкъщи до автобусната спирка виждам повече неправилно паркирали главно по тротоарите коли.

26

Факт

преди 8 години

Правилата за паркиране в София!!!Ами примерно в Синята и Зелената зона, масово паркират в нарушение на закона - на кръстовища, запушвайки пешеходните пътеки или насред улицата, в забранена близост до пешеходни пътеки или кръстовища, като това последното е в съучастие с мафиотската фирма дето ни обира за синята и зелената зона, които са разчертали места за паркиране в забранена от закона близост до пешеходни пътеки. Така се паркира и в цяла София, но нарочно подчертавам,че и в синята зона е така

fallback