Снимка: кадър, Нова телевизия
fallback

През 2012 г. 15-годишният Марио от Белоградчик с риск за собствения си живот извади дете от пропаст. Тогава, преди 4 години, Марио, който расте в държавна институция, заедно с братята си, се превърна в национален герой.

Марио вече е пълнолетен и е избрал да напусне дома и училище.

Oще по темата
Сега работи за 600 лв. и е доволен. Има собствени доходи, не е на режима от дома.

Възпитател от дома, в който Марио живял 16 г., разказва, че всички искали Марио да се изучи и да спортува, но той искал да е самостоятелен, да си купи кола.

"Те си мислят, че като излязат от тук, има цветя и рози и, че всичко им е дадено, но животът не е такъв", обяснява тя.

Марио обаче е щастлив от свободата си, седи до късно по барове с приятели. Преди време той искаше да стане футболист, но днес рядко рита с приятели. Марио не се е възползвал от поканата да стане част от младежката школа на "Левски". Не е искал да се разделя с братята си, не е искал да рискува. Днес съжалява.

"Трябваше да замина", споделя той. Възпитател от дома, в който живял Марио, разказва, че много хора са му подавали ръка, но той все не я поемал.

Приятели на Марио се свързали с школата на "Левски", обяснили кой е и какво е направил преди време, но от там му отвърнали, че е вече твърде късно.

Сега съжалява и, че е напуснал училище.

През 2012 г. най му харесвало вниманието и запознанствата. Най си цени статуетките и грамотите, които е получил. Сега твърди, че би започвал пак да рита и обещава пак да го направи.

"Вече е пълнолетен и си мисли, че никой нищо не може да му каже, но след време ще разбере, че не може така да постъпва", твърди Минко, бащата на Марио. По думите му трябва да продължи с футбола, но не вярва да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 8 години

По злобните коментари на разни сселяндури и доктори на философските науки, още с акне по ммуцуните, разбирам, че Марио отново е направил точно каквото трябва. Разбирам, момчето, уважавам изборът му и го подкрепям. На останалите казвам:ДГД!

64

Анонимен

преди 8 години

Ми кво друго може да стане от един малък ци***ин , освен да стане дърт ци***ин. Еми този е на път

63

Pff

преди 8 години

Shto za maloumnici ste nemoga da razbera....kvo iskate ot momcheto raboti izkarva si pari i pravi kakvoto mu e na surce kvo se e provail nemoga da razbera

fallback