Снимка: кадър, Нова телевизия
fallback

Агресията, на която ставаме свидетели, е функция на действащо общество с недоизградена морална и ценностна системи. Това коментира Емилия Калоянова - учителката, която беше бита от майка на ученик в Севлиево, пред Нова телевизия.

Oще по темата

В резултат на побоя учителката бе с обездвижена ръка, сериозно пострада и зрението й, заради което се наложи да бъде оперирана. Според 26-годишната майка учителката не позволила на детето й да се преоблече, след като се намокрило при игра в снега. Емилия Калоянова обаче твърди, че тя не е разрешила на детето не да се преоблече, а да си тръгне от час и да говори с майка си по телефона.

Учителката разказа още, че това не е първият случай на агресия в училището. И друг път се случвало родители да нахлуват в час по всяко време и да посягат на преподаватели.

"Пред очите на децата започна да ме скубе, да ме блъска в гърдите, да ме дере, да ме псува", разказа Калоянова.

Думите на учителката потвърждават и децата, станали свидетели на грозната сцена. Според майката на биячката учителката предизвикала дъщеря й.

Майката биячка и до днес не е обяснила на Калоянова защо я е била, нито пък й се е извинила.

"Връщаме се назад от нормалното европейско общество на 21-ви век към номадското общество. Агресията е част от поведенческите ни модели. Обществото и институциите са дали възможност на елементарни хора да реагират в ситуации, които мислят, че са конфликтни", коментира психологът Христо Монов.

"Думите: "Не вярвам в институциите" е клише, с което оправдаваме собствената си безучастност и бездействие", добави психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

Европейското обществото на 20 век беше по-нормално от това на 21 век. А номадството тепърва ще създава проблеми с тези 1 000 000 номади налазили Европа.

30

Тинев

преди 8 години

До Стихове за БибиСамо извратеняк с болен мозък мое да драска такива простащини. То какъвто им е вайводата такива и сюрията.

29

стихче

преди 8 години

Днешната жена е вещица една.Мислите я мома,а тя магьосница е зла.Говори даже за морал ,когато някой не я е наебал ..Ех тази Европа си отива забатачена в женската им слива.

fallback