Снимка: архив Булфото
fallback

Мъж от Велико Търново шашнал служителите на Общинската данъчна служба в града след като в първия работен ден от 2016 год. Платил данъка на колата си от 446 лв. с жълти стотинки.

Човекът се появил в данъчното с три найлонови торби, пълни с монети от по 1,2 и 5 стотинки, съобщи “Дарик“.

Трима данъчни служители били мобилизирани два дни да броят парите. Мъжът пък обяснил, че с килограмите стотинки протестира срещу неизчистените от снега квартални улици и размера на данъците за коли в старата столица.

"Бяхме изненадани, но сме длъжни да приемем монетите, защото са законово платежно средство. Нямаме кантар, за да кажем колко килограма са. Това обаче е подигравка с ведомството и хората, които работят в него. Размерът на данъците не ги определяме ние", коментираха от данъчното.

Данъкоплатецът споделил пред служителите във ведомството, че кара 14-годишно BMW. Возила до 74 киловата, които са най-масови и над 5 години, снабдени с катализатор, се облагат с данък във Велико Търново от 45 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до анонимен 11

преди 8 години

правилно ги смята най вероятно, 183HP отговарят на BMW e39 или е46 3.0 дизел. те са 184 к.с

20

от Търново

преди 8 години

Ако жена ми бе на гишето ,или мой познат бе след този виден мой гражданин щях да го изпратя да вади кръста за празника от рано .В търново трябва да има винетки и за шофиране в града много пришълци с елитно от околностите образование се щурат насам -натам важно с 20 годишни БМВ -та от по 250 магарета

19

Анонимен

преди 8 години

"Нямаме кантар, за да кажем колко килограма са"вместо 2 дни да броят 3-*** човека или общо 6 човеко дни, един взима кухненска везна, тегли 100 монети от 1 вид, тегли всички и смята.Ако не равни се връща на клиента че не е дал точно пари и да си ги свери вкъщи. :D

fallback