Снимка: архив, БулФото

Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са проходими при зимни условия.

Дежурни екипи и техника извършват снегопочистване и обработка с химикали на автомагистралите и републиканските пътища, съобщиха от Пътната агенция.

Още по темата

По магистрала "Хемус" започва спиране на товарните автомобили, защото вали много силен сняг. Засега спирането е на Ботевград, където трябва да се почисти, съобщи за "Фокус" комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП.

"Очакваме по-късно трафикът да се засили. Затова се взимат мерки да се спрат товарните автомобили по-рано", обясни той.

По думите му на входовете и изходите на София движението е спокойно, автомобилите се придвижват нормално и няма образувани задръствания.

Агенция "Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите, движещи се по направлението Перник-София, да преминават по АМ "Люлин".

Днес беше планирано да бъдат осигурени две ленти в посока София на път І-1 /Е79/ Перник – София, но поради силния вятър и очаквания обилен снеговалеж временните знаци /бализи/ не могат да бъдат поставени и организацията на движението остава без промяна.

От 12.30 ч. днес е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по автомагистралите и основните пътни направления поради засиления трафик, с цел повишаване на безопасността на пътуване при усложнените метеорологични условия.

С нормална интензивност се извършва преминаването през всички ГКПП-та в страната, съобщи по-рано МВР.

Няма затруднения при обработката на моторни превозни средства и тяхното преминаване, нито образували се опашки от чакащи автомобили.

Обстановката в столицата е нормална, съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Всички булеварди и улици, по които се движи масовият градски транспорт, са обработени рано тази сутрин. Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути.

Информацията е обновена към 13.19 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase