Снимка: БТА, архив

Голямото прибиране след празниците ще бъде днес. Първите задръствания по тази причина се образуваха още вчера по обяд, когато имаше километрична опашка от автомобили на пътя между Банско и Симитли.

Очаква се днес движението да бъде допълнително усложнено заради снеговалеж, който през деня ще се усили, според прогнозата на НИМХ-БАН. На места са възможни и поледици.

Още по темата
Сняг вали в областите София, Благоевград, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Търговище, Враца, Плевен, района на гр. Бяла и района на Тополовград.

Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са влажни, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщи пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".

За повишаване на безопасността на движението при засиления трафик в последния от почивните дни, днес от 10.00 ч. до 16.30 ч. по пътя Перник-София, посока София, през Владая, ще има две ленти за движение - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

От 14.00 ч. до 20.00 ч. днес ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.

Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase