Снимка: Facebook
fallback

Варненци обявиха война на наглото и безразборно паркиране, като създадоха група във Facebook "Да освободим тротоарите и алеите на Варна за пешеходците", съобщава Монитор.

Участниците в нея започват да изпращат организирано до КАТ- Варна и полицията снимки на нарушителите, заснети на различни места в града от членовете на групата. Кампанията стартира вчера със снимка на джип, паркиран по неподражаем начин върху велоалея.

От няколко месеца КАТ съставя актове по снимка, подадена по електронен път, ако е придружена с актуално име на автора на сигнала. Групата помести и обръщение към варненци, в което се призовава варненци да се възползват от правата си на граждани, като пускат сигналите си не само до КАТ, но и до Община Варна.

"По този начин нашата гражданска позиция би се осмислила и е крайно време да накараме администрацията и контролните органи да заработят в полза на обществения интерес. Изпращайте сигнали, а после публикувайте отговора на съответните звена (ако се получи)", призовават от групата.

За намерението си да реши проблема с наглите шофьори наскоро община Варна, която досега разчистваше улиците на града с 2 паяка обяви, че от следващата година ще има още едно съоръжение за вдигане на неправилно паркирали автомобили, припомнят от всекидневника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Тодор

преди 8 години

браво! ето още един начин за справяне с наглото паркиране - приложението "гражданите", тегли се от google play store i apple app storeснимаш, качваш, маркираш КАТ бутон и готово. над 20 000 снимани

36

коко

преди 8 години

Пребройте гаражите с автомобили в тях , и гаражите с АПРЕКИ , БРЪСНАРНИЦИ , ФРИЗЬОРСКИ ГАРАЖИ , МАГАЗИНЧЕТА , КАПАНЧЕТА , и какволи не . Даже някой от тия които правят снимките и тяхните гаражи са дадени под наем .Който е сгазел лука трябва да си го изяде.

35

ДС

преди 8 години

Всички новки жилища да се строят задължително с гараж.

fallback