Петко Петков. Снимка: Булфото, архив

Полицаите сами се "избили" в тъмното, а след това натопили Петко Петков при акцията в Лясковец, твърди майката на стрелеца, Стефанка Сафова.

Преди дни Петко Петков беше признат за виновен за това, че на 14 март миналата година е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви петима негови колеги, изпратени на акция у дома му. Окръжният съд във Велико Търново осъди Петков на доживотен затвор без право на замяна.

Още по темата

"На луд го правят, и мен ме правиха", отсече Стефанка пред bTV. Майката на стрелеца разказа и за самата атака. По думите й полицаите са ги нападнали, докато двамата спели.

Стефанка разказа още, че е правила опити да доведе МВР експерти у дома им, за да прегледат Петко, но те така и не пожелали. Искали той да бъде прегледан в районното. Тя определи сина си за жертва.

На въпрос за убития командос Емил Шарков и ранените му колеги, Савова отвърна: "И моят син е ранен – тънки черва, дебели, изваден бъбрек. Нищо не се знае".

Майката на Петко се оплака още, че жилището й е вече разрушено. "Аз го градя 50 години", заяви тя и обвини полицаите, че не са си свършили работата. "Това не е работа", отсече тя.

Виктор Костов, адвокат на семейството, заяви, че решението на съда почива върху изключително оскъдни доказателства. Не отрече, че Петко притежава оръжия и ловни патрони, но ходил с тях на лов за едър дивеч.

Костов оправда Петко и за поведението му по време на акцията на полицията. Според него полицаите са нахлули в дома им и най-логичното нещо, което може някой да си помисли, е, че искат да го убият. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase