Снимка: архив, Булфото

Охраната в големите столични барове и дискотеки ще бъде снабдена с бойно оръжие заради атентатите в Париж, съобщават пред "Монитор" собственици на заведения в София.

Досега гардовете бяха екипирани единствено с палки и лютиви спрейове, които обаче използваха само при масови сбивания и то в много редки случаи.

След като терористи обаче нахлуха в концертна зала и четири ресторанта и барове във френската столица, е взето решение и родните пазачи да бъдат въоръжени. Така те ще могат да дадат отпор при евентуално нападение у нас.

Такава заявка са дали почти всички по-оборотни заведения в София, очаква се обаче техният пример да бъде последван и от колегите им в Пловдив, Варна и Бургас. Всичко е съгласувано и с охранителните фирми, тъй като въоръжена охрана може да се извършва само със специален лиценз.

Първоначалните планове на кръчмарите са само по един човек да бъде снабден с бойно оръжие. Той обаче няма да седи вътре в кръчмата, а ще е разположен близо до входа й, тъй като дори за гард е противопоказно да бъде въоръжен в заведение, където се употребява алкохол.

С въоръжена охрана ще бъдат подсигурени и местата, където български групи имат живи участия и където се очаква да се събират по-голям брой хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase