Снимка: архив Bulphoto
fallback

Селските ракиджийници няма да могат да имат казани с вместимост над 500 литра. Това решиха депутатите, които промениха Закона за акцизите и данъчните складове. Досега те са били с максимална вместимост над 1000 литра.

Така ракиджиите или ще варят по-малко ракия, или ще плащат по-висок акциз.

Oще по темата

Евгени Кирилов от БСП изрази съмнение, че това се прави в нечий интерес, който няма нищо общо с интереса на хората.

"В предишния закон обложихме градинките на баба, в която си гледа домати и репички, сега се правят опити да се удари варенето на домашна ракия", каза той. 

Според Димитър Байрактаров с един елементарен трик, с който се променя общата вместимост на селските казани от 1000 литра на 500 литра, те преминават в друг режим.

"Практически се затварят над две трети от селските казани", каза патриотът. Депутатът е убеден, че така се унищожава вековна българска традиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 8 години

бойко ***

40

до Men-32

преди 8 години

500 литра е вместимостта на казана,това съвсем не значи,че от един път се изварява 500 литра ракия.Обикновено се изкарва около 10% от вместимостта на казана.Значи ако имаш 300-400 квадрата лозе гроздето го смачкваш във буре около 350 литра и докарваш към 100 литра вино и 200 кг джибри от които докарваш към 20 литра ракия.И дотук.500 литра ракия са деиствително много.Не съм чул никой познат да произвежда толкова много.

39

FBI

преди 8 години

По малко вино и ракия , по малко побоища скандали и престъпления

fallback