41

Анонимен

преди 8 години

бойко ***

40

до Men-32

преди 8 години

500 литра е вместимостта на казана,това съвсем не значи,че от един път се изварява 500 литра ракия.Обикновено се изкарва около 10% от вместимостта на казана.Значи ако имаш 300-400 квадрата лозе гроздето го смачкваш във буре около 350 литра и докарваш към 100 литра вино и 200 кг джибри от които докарваш към 20 литра ракия.И дотук.500 литра ракия са деиствително много.Не съм чул никой познат да произвежда толкова много.

39

FBI

преди 8 години

По малко вино и ракия , по малко побоища скандали и престъпления

38

Анонимен

преди 8 години

А какво стана с цената на горивата след показната акция на рапоня?

37

Анонимен

преди 8 години

DA JIVEE DEMOKRACIQTA....TOVA E MNOGO DEMOKRATI4EN ZAKON...

36

Анонимен

преди 8 години

4e takova tvard rejim dori po vreme na "lo6ia" komunizm ne e imalo..

35

Гай Баньо Ориджинал

преди 8 години

Утре и свинското ще забранят.Бъдещето на България и света се охарактеризира с две думи-Кашер и Халал-Кирил Домусчиев ги знае тези работи че и ги произвежда даже.Има и една трета дума свързана със задни части но няма да я кажа.

34

дебологъз депутат

преди 8 години

браво сама гърч за бедния българин,сега и винетките като са вдигнат вече ще заживеете по европейски.

33

Спонги

преди 8 години

Илия Бешков има гениална карикатура. Стои един махмурлия недоспал и негов приятел му казва ;"Трябва да е от алкохола", а махмурлията отговаря:"Не е от алкохола, а от монопола". Карикатурата е е по повод въвеждането на Правото само държавата да вари ракия малко след 09.Септември 1944 година.

32

edin

преди 8 години

Какво значи 500л?Има 3 казана по 250л. И 2 по 150л.Ко праим с този казан?

31

Йово

преди 8 години

"Практически се затварят над две трети от селските казани", каза патриотът. Депутатът е убеден, че така се унищожава вековна българска традиция.'' Масоно-ционисткият режим в България точно това иска, да сменни самосъзнанието на великия български народ.

30

антихрист

преди 8 години

аз отдавна съм на химична ракия и понякога ракия от казана

29

Анонимен

преди 8 години

ВСЯКО СТАДО СИ ЗАСЛУЖАВА ЧОБАНИНА. ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ЧОБАНИН А ТАКИВА СА ДОСТА ЩЕ ОБЯСНЯ. ЧОБАНИН Е ОВЧАРИН А ВИЕ СТЕ ОВЦЕТЕ. ТА ЗАТОВА НЕМА ДА РЕВЕТЕ А ЩЕ ХОДИТЕ ДА РИПАТЕ И СКАЧАТЕ НА ОНЯ ОТ ДРАГАЛЕВЦИ НА СИНИЯТ ЧВОР И ЩЕ ВИКАТЕ. ДЕМОНИ-КРАЦИЯ ДЕМОНИ-КРАЦИЯ. ЕТО ВИЯ ДЕМОНИ-КРАЦИЯТА ЯЖТЕ Я ПИИТЕ Я И СИ Я ВКАРАЙТЕ ДАЖЕ ТАМ ДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА.

28

Анонимен

преди 8 години

Развалиха традицията... сега ще се развие битовата химия и алкохолизъм...

27

Анонимен

преди 8 години

Вие не проумехте ли, че пари в тази държава вече няма, а трябва да се краде. За това от 5 години за икономика не се говори, а само за еврофиндове защото от тях се папа. За това се пробваха да прецакат полицаите, ще прецакат такситата с общинския данък, ще ни вдигнат винетките, ще ударят казаните и ракията и кой знае още колко коледни сюрпризи ще ни поднесат. А да забравих и тока вижте си сметките как дневната енергия от 17,5 ст за няма и година допълзя до 22 ст.

26

Андрешко

преди 8 години

То американците го бяха забранили напълно ...... и к*во стана ?Апропо, знам за българи, които с риск за живота си са варили, пили и продавали алкохол в Арабския свят (в тенджери под налягане).

25

Men

преди 8 години

Аре стига са ревали 500кила ракия на година са прекалено много за едно семейство. Ясно е че продават нелегално, а и в селата 90% от хората са алкохолици.

24

аС

преди 8 години

Нищо ново под слънцето ! Ако някой все още си спомня , те и първия си мандат така започнаха...С акцизи , затваряне на казани...Пак повтарям...Ами нали тези милиарди ще трябва да се връщат...Та по девет кожи , че и на ивици ще смъкват от гърба ни...Да живее мъдрият ни и велик Водач ! Нашето Слънце ! Нашият Спасител и Бащица ! ....Народеееее.....клан и одиран ....

23

Анонимен

преди 8 години

Аз пия само водка ракията мирише правилно да забранят казани мазани

22

Шаран_БГ

преди 8 години

Братя българи!Тези ........и ракийцата от устата ни ще вземат! Горанов на всяко гърло ще сложи ракиен глъткомер! Ако преглътнеш три глътки бива ---четвъртата преди да глътнеш - кеш - във евро.Тези плачат за предсрочни избори..... и да ги махаме, щом махат селските казани... каква България сме, а ?