Снимка: БТА

Вече над 20 часа продължава спасителната операция по изваждане на затрупаните двама туристи в района на Крушунските водопади. Екипите, ангажирани със спасяването на хората, до 4 часа тази сутрин са разчиствали срутилите се тонове скалната маса.

Още по темата
В момента те отново са на мястото и се очаква специализирана техника от София и Монтана, с която да бъдат разрушени две огромни скали, съобщи за БТА кметът на община Летница Красимир Джонев. По думите му автотранспортна техника не може да стигне до мястото, по въздух също не може и така единственият начин е чрез пренасяне.

На екипите на ловешката районна служба за пожарна безопасност и защита на населението помагат и техни колеги от Велико Търново и Плевен. В спасителните дейности участва и група алпинисти от планинската спасителна служба.

Както е известно, огромно количество земна маса се срути вчера в района на Крушунските водопади и затрупа двама туристи. По първоначална информация на полицията става въпрос за българка с двойно гражданство и англичанин. Друга жена, пострадала при инцединта, е настанена в болница в Плевен, като няма опасност за живота й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase