Снимка: архив, БулФото

15-годишна ученичка е починала на място от прободни рани при тежък инцидент в двора на 12-то училище и Икономическия техникум в Сливен.

Инцидентът е станал в 13.30 часа днес, когато 28-годишен мъж от сливенското село Струпец е влязъл в двора на училището, пресрещнал е 28-годишен мъж от Сливен и му е нанесъл прободна рана с нож.

След това е пробол с нож и ученичката, която е починала от раните си, съобщи пред журналисти говорителят на Областната полиция в града Първолета Мандинска, цитирана от БТА.

След това нападателят се е прострелял с газово оръжие зад сградата на училището.

Двамата мъже са в областната болница в Сливен. Нападнатият мъж е прободен в гърба и е в тежко състояние, съобщи началникът на спешното отделение д-р Тодор Суванков, цитиран от "Фокус".

Нападателят е с прострелна рана в областта на устната кухина.

Пострадала е и 40-годишна педагожка, която е с рани в областта на корема и гърба, в относително добро състояние. Учителката била ранена, защото се опитала да предотврати скандала.

По първоначални данни мотивите за инцидента са лични отношения.

Учениците са били изведени от училището и районът е обезопасен.

Шефът на полицията в Сливен комисар Чавдар Божурски съобщи, че до момента е установено, че между момичето и нападателя й е имало любовна връзка.

Нападателят не е криминално проявен, но раненият от него мъж има криминални прояви.

Разпитите на свидетели продължават.

*Информацията е обновена към 16.07 часа.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase