Снимка: bTV

Общ преглед

Жители на жилищен блок в Русе се вдигнаха на бунт заради опис на имотите им, който трябва да се извърши от частен съдебен изпълнител.

Хората са готови да съдят и държавата в Страсбург и се заканиха да дадат случая си на ДАНС и обясниха, че без вина могат да останат без дом.

Причината е, че те са купили преди няколко години жилища от фирма на бизнесмена Явор Блъсков. Домовете им обаче били ипотекирани предварително без тяхно знание срещу кредит от банка, който сега не се изплаща. По тази причина трябва да бъдат описани от частен съдебен изпълнител, съобщи БТА. Или трябва да купят наново жилищата си, ако искат да останат техни.

Хората бяха оградили и с ленти входовете на блока, като не допуснаха частния съдебен изпълнител да влезе вътре и да опише плануваните за днес десетина ателиета, използвани за жилищни нужди. Така описът бе отложен.

Нели Неделчева, една от протестиращите, обвини за положението си и нотариуса, при който са изповядали сделките, тъй като той не ги е уведомил, че имотите са с "тежести". Тя изрази и недоволството си, че нито една институция не им е помогнала до момента.

Протестиращите получиха подкрепа и от и.д. кметът на Русе Димитър Наков. Той пое ангажимент общинската администрация да съдейства с всичко необходимо, за да може държавните органи да си свършат работата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар