Снимка: Dnes.bg
fallback

Изборният ден в Пловдив е започнал нормално във всички 467 секции. Към 10 часа са гласували малко над 10 000 пловдивчани, което прави 3,78%, съобщи кореспондентът на Dnes.bg в града под тепетата.

За сравнение на първия тур по същото време своя вот са били дали 14 000 души. От общинската избирателна комисия обаче оправдаха ниската активност с... празника Хелоуин.

"Нека да не забравяме, че днес е неделя, снощи се празнуваше празник, който може би повече хора са празнували, така че тенденцията в Пловдив е да се засили избирателната активност към 17-18 часа", заяви пред Dnes.bg председателят на ОИК-Пловдив Деница Чингарова.

Замените в съставите на секционните избирателни комисии не са много. Миналата неделя са били над 300 души, а сега - едва 30. За отказването си от участие в СИК-овете хората са изтъкнали лични причини. Тя съобщи, че са получени няколко сигнала за неправилно сгъване на бюлетините.

До момента има постъпила само една жалба за присъствие на повече от един представител на политическа сила в секция, но проблема е отстранен. Има и сигнали за разкриване тайната на вота заради неправилно сгъване на бюлетини.

Към този момент е ниска избирателната активност и в ромския квартал “Столипиново”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Славни години бяха ***,но свърши вашето време...

19

Хагър

преди 8 години

Събудете се !!! Пръскат ни постоянно с отрова, манипулират ни, а сега вече ни вкараха и измислените си празници! Само 3 процента, това са все хора, които знаят истината. Ще видите, как изведнъж уж "активността ще се засили към 17-18" и всичко ще е наред. Отворете очите си - искат да съсипят България.

18

бай Петко

преди 8 години

Залюхани тиквеници. После друг ще ви е виновен, МАЙНИЧКИ ...

fallback