Снимка: агенция Монитор

Жена с нахлузена на главата й черна торба, просната на тротоара в тъмна доба, взе акъла и вдигнала адреналина на дузина късни минувачи във Варна, съобщава "Монитор".

На страховитата гледка първа попаднала млада жена, преминаваща миналата нощ на път за дома си край Окръжна болница (МБАЛ "Света Анна").

В уплахата си, че може да има нещо нередно, тя се обадила на телефон 112 и съобщила, че видяла на тротоара труп с торба на главата, което и приличало повече на ритуално мафиотско убийство.

"Помислих си най-лошото и веднага звъннах на 112. От страх не посмях да се приближа. Патрулният автомобил пристигна след 15 минути. Оказа се, че това е жена, която явно е бездомница", обясни ситуацията уплашената очевидка. Веднага около мястото се събрали няколко души.

"Разбра се, че всичко с проснатата на тротоара жена, която е била взета за жертва, е обичайно за нея. Полицаите от патрула дори казаха, че я познавали. По думите им, тя редовно слагала торба на главата си и така заспивала на улицата“, разказа и друг свидетел на стряскащата гледка от нощна Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase