Снимка: bTV

След Цариградско море, на което се наслаждаваха години наред столичани, сега в село Гълъбовци също имат уникалния шанс да пътуват по подобна настилка.

Новоасфалтираният път на селото прилича повече на хармоника, а местните хора го оприличават на порция спагети. Асоциациите са безброй. Нито една от тях обаче не е свързана с път.

Фирмата изпълнител е полагала настилката под дъжда или пък директно в калта. Кметският наместник Петър Дичев отсича пред bTV: Ремонтът не е можел да се отложи.

"Натоварени, големи камиони с по 26 до 30 тона асфалт. Къде ще се върне този асфалт, когато полагащата машина е тук и валяците са тук? Къде щяха да изсипят този асфалт?", пита Дичев.

Абсурди в изпълнението, абсурди и в проекта. Канавка в проекта за новия път не е заложена. Неповторимата форма на пътя пък е започнала да се получава още докато е полагана настилката, заради тежестта на валяка. Фирмата, която е била заета с ремонта се оказва общинска.

В Гълъбовци залагат - след една година този път няма да го има.

"Гробище. Абсолютно гробище. Все едно сме Западните покрайнини - Цариброд, Пирот, Сърбия. Това е!", смятат хората от селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase