Снимка: БулФото
fallback

Мъжете от Средец са били правонарушители, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Добромир Добрев, заместник-председател на синдикалната организация на служителите в МВР.

"Колегата не е имал друг избор, освен да използва оръжие, тъй като е имало достатъчно данни, че въпросните лица са правонарушители, хора, които са извършили нарушение на държавната граница. Това по смисъла на чл. 279 на Наказателния кодекс е престъпление", коментира Добрев.

"Говорим за смъртен случай", посочи и бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който уточни, че не би употребил думата "убийство" в случая.

Той допълни, че и в този случай загиналият не може да се нарече бежанец.

"На мен ми се иска да престанем да използваме този термин за всички, които са решили да пътуват на някъде. Той е правонарушител, част от една група от над 50 души, млади и здрави мъже, които идват без документи в България, минават през зелена граница. Очевидно там, където са се намирали, едва ли са отивали в замъка в Равадиново, и е съвсем нормално, като бъдат срещнати от гранични полицаи, те да започнат да изпълняват функциите си", посочи той.

Йорданов припомни още, че полицаите имат право да използват оръжие тогава, когато се противопоставят на нападение срещу тях или други лица. Също когато се опитват да задържат лице, извършило престъпление, каквото има в случая, а въпросното лице не е изпълнило указанията на полицаите.

"При всички случаи смятам, че граничният полицай е използвал правомерно оръжието", коментира още бившият вътрешен министър.

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

АНОНИМНА

преди 8 години

Нека тези които не си канил в къщата си да не се опитват да слагат ред в чужда къща.Точно така се пази граница на дадена държава. Нашата граница стана разграден двор, а сега управниците се чудят как да я опазят.Само с ред и спазване на нашите закони , а не някой от някъде си да дойде с оръжие и да ти командва как да живееш. Това не са бежанци , това са агресори , на които им е наредено заедно с децата си да превземат чужди територии.Не ги искаме у нас.А кой ще живее в тяхната държава?!....

16

Анонимен

преди 8 години

Селският тарикат гръмна човека като куче.Какъв рикошет, бе, какви пет лева? Селяндурът е трябвало да има патрони с ОЛОВНИ КУРШУМИ! Как рикошира това олово? Та то става на плюнка, когато се удари в бетон. Ако е бил със старите, стоманените, тогава е за съд! И защо не е имал поне един стоп-патрон в пълнителя?

15

да говорим истината

преди 8 години

До DaspasimsiriiciteТези обаче не са сирийци.

fallback