Снимка: Булфото
fallback

Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев, който в четвъртък вечерта простреля 56-годишен чужденец под Аврамов мост край Средец.

"Към момента не са готови назначените експертизи", съобщи пред "Труд" окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превивишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

Oще по темата

Днес до края на деня показания ще дадат и останалите 34 души от групата.

Според неофициална информация афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач.

В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени, но те твърдяли, че бягат от това насилие.

Вчера премиерът Бойко Борисов определи инцидента на границата като случайност.

"Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът. Патрулът е действал така, както е трябвало, но 50 срещу трима е доста неравно", коментира той.

Жителите на град Средец обаче са твърдо на страната на граничаря Вълкан, когото смятат за герой. Стотина души го защитиха и в столицата пред храм-паметника "Св. Александър Невски" по време на протест срещу приемането на бежанци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 8 години

50 млади мъже на възраст до 30 г. и един на 56. това ми прилича на спец подразделение на ИДИЛ. А граничарите не са прости обучени са и в такава ситуация веднага са познали кой е водача. опитали са се да го обезвредят. Той е оказал съпротива и си го е получил. Понеже е било тъмно и групата изобщо не се е усетила, че граничарите са само 3. Ако знеха щеше да има още жертви. И нямали снимки в телефоните, то остана и да имат. Минали незаконно границата, оказват съпротива и какво се очаква, баница ли?

82

ракета

преди 8 години

Всеки си гледа работата." Бежанците" се разхождат на групи из цяла Европа с известни и нетолкова известни мотиви и подбуди. Работата на полицаите пък е да спират и залавят тези групи. И едните и другите знаят за риска, който поемат и са подготвени за него. Полицаят е действал според законите и правилата, какво повече има да се обсъжда?

81

edno

преди 8 години

едно не разбрахте. Докато си стоите на топло и цвъкате нелепи размишления оттук оттам, хората на границата вече изнемогват. Изнемогват в старостта си, пенсиите си, в дългите години обреченост, и в състраданието си. Стоят си те на село цял живот и изведнъж целия свят почва да им минава пред очите, да им тропа на вратата, да ги муфти за пари ... последните пари от малките им пенсии, да ги плаши. Ако не ги (се) защитим сега, утре ще тропат и по нашите врати и ще насилват нашите деца. Аз съм..Вълкан

fallback