Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката "Гражданска отговорност". Тя ще поскъпне с не повече от 7%, прогнозира пред "Фокус" Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение при катастрофи, което е добра стъпка. Според него обаче забраната да се сключва "Гражданска отговорност" онлайн е много притеснителна.

Тодоров смята, че е важно да бъде приета и бонусна система за изрядните шофьори.

"Тези шофьори, които нямат нарушения, да получават отстъпка от застраховката. Тези шофьори, които имат много актове, много ПТП-та, много нарушения, при тях застраховката става много по-скъпа – в порядъка на 2-3 пъти", коментира Тодоров и допълни, че тази система работи от повече от 50 години в другите държави.

"При нас има технически проблеми, което пак е много странно, защото България е държавата с най-бързия интернет, а в същото време няма комуникация между институциите", каза Тодоров.

Според него, когато се въведе бонусната система, това ще има пряко отражение върху пътната безопасност у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

аманотглупости

преди 8 години

Ами ако колата е на името на жена ми, а тя няма книжка и следователно нарушения???

24

Обективен

преди 8 години

Да не би да идват поредните месеци когато върви масово застраховане, обикновено придружено с вдигане на цената на застраховките за колите, винаги обяснявано с добрите и лошите шофьори, въпреки че това няма връзка с застраховката на колата? Щом толкова плачат за добри и лоши шофьори, да вземат да направят застраховката за шофьора, а не за колата, само дето няма да го направят, защото приходите им ще спаднат поне двойно.

23

Това пък за какво е?

преди 8 години

Тази практика в днес бе, която днес забелязвам откога е? Най-произволно днес бг подменят думи с звездички, като очевидно думите са си най-нормални. Виждам го и тук под тази статия.

fallback