Снимка: Булфото

Специализирана техника ще бъде изпратена в село Буковлък, което снощи е било наводнено, каза проф. Димитър Стойков, кандидат от ГЕРБ за кандидат за кмет на Плевен, след вчерашната буря в района.

Още по темата

В село Буковлък липсва цяла улица, има къщи без ток, коли са влачени по улиците, свидетелства проф. Димитър Стойков.

„Засега не е обявено бедствено положение, но ситуацията е като за такава. Една улица напълно липсва, две-три къщи са били под вода. От едната къща се е наложило хората вадят децата си през покрива през нощта”, заяви той.

„Има отнесени автомобили, които са носени по протежението на цялата улица, образували са се дупки по улиците”, обясни проф. Стойков. „Има запушена канализация. Господ е запазил Буковлък да няма жертви”, уточни проф. Димитър Стойков.

В селото е концентрирана цялата налична техника за отстраняване на последиците от наводнението. По груба преценка на специалистите оценката на щетите е за над 2,5 млн. лева.

След пороя в Плевен са подадени 30 сигнала за наводнени улици и сгради в местната Служба пожарна безопасност.

Само за час при снощната буря над Плевен паднаха по 40 литра дъжд на кв.м. Пожарникарите са отводнявали наводнени улици и приземни етажи на сгради.

Ураганният вятър е счупил големи клони на над 20 дървета, които вече са отстранени. Пороят е повлякъл жена, която обаче не е пострадала.

Бурята е нанесла сериозни материални щети. Свикан е и Общинският кризисен щаб, който продължава да действа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase