Снимка: Булфото

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева е новият почетен гражданин на Добрич. На празника на града, Общинският съвет обяви на тържествено заседание присъждането на приза.

Еврокомисар Кристалина Георгиева беше при пострадалите хора в Добрич след водното бедствие, което сполетя града през юни 2014 година. Благодарение на нейната подкрепа и на общите усилия община Добрич получи от фонд "Солидарност" на Европейския съюз финансова помощ за възстановяване на щетите от пороя по инфраструктурата и за превенция, която в световен мащаб вече е водещ приоритет в борбата с природните бедствия, посочи председателят на Общинския съвет Ангел Табаков мотивите за удостояването с отличието.

Призът ще бъде връчен на Кристалина Георгиева при очаквано нейно посещение в Добрич, съобщиха от общината.

Българският еврокомисар поздрави във видеообръщение гражданите на Добрич със 75-ата годишнина от възвръщането на града в пределите на България.

Кристалина Георгиева отчете, че в общината е свършена отлична работа с европейски средства.

По думите й Добрич има най-красивия градски парк в страната, ново регионално депо за битови отпадъци, обновени училища и улици, а освен това е даден и силен тласък на икономическото развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase