Снимка: Булфото, архив

През следващото денонощие облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни, на места – интензивни валежи. Почти без валежи ще остане в северозападните райони от страната.

Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, а максималните ще са предимно между 21 и 26 градуса, в София - около 21, съобщиха синоптиците от БАН.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и с валежи. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са 20-23 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и превалявания от дъжд, на места интензивни. Ще духа слаб западен, по високите и открити части - до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10.

В петък, след временно разкъсване и намаление, от запад облачността отново ще се увеличи. На места в Западна България ще има валежи, в отделни райони интензивни и значителни по количество. В източната част от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, максималните - между 23 и 28 градуса.

В събота ще се задържи предимно облачно, с превалявания. На повече места и повече по количество ще са валежите в западната и централната част от страната. Към края на деня вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. В северозападните райони дневните температури ще останат около 20 градуса, докато на изток, където ще се усили юг-югоизточният вятър, максималните ще са до 26-28 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase