Снимка: Dnes.bg
fallback

„Аз я дохранвах, не е вярно, че не съм я дохранвала, но благодаря на Господ, че сега е добре”. Това разказа пред Dnes.bg майката на малката Симая, която едва оцеля, Ася Костова.

Oще по темата
Лекари от Смолян спасиха живота на детенцето на година и 6 месеца, след като извършиха кръвопреливане през костта на момиченцето заради липса на вена.

Медиците описаха вида на детето като излязло от концлагер, когато е прието в болницата, тъй като било недохранено и с диагноза дефицитна анемия. После то е преместено в пловдивска клиника.

„Давах й пюрета, слабичка е, защото беше анемична и нищо не приемаше, но съм й давала да яде през три часа”, категорична е майката на детето.

Не на това мнение обаче са лекарите, пред които майката казала, че кърмила детето, но проверка установила, че тя няма кърма.

Ася има 5 деца. По неофициална информация се занимава с просия.

От Дирекция "Социално подпомагане" заявиха, че се проверява дали детето е отглеждано при системно недохранване или става дума за заболяване.

Детето почти нямаше шансове, беше само кости и кожа, разказва д-р Ангел Каръшев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Борейки се за живота на издъхващото момиченце, лекарят решава за минути да приложи вливане през костта, защото било невъзможно да се осигури съдов достъп.

Така Симая е спасена, жизнените й показатели постепенно са възстановени, а по-късно е прехвърлена за лечение в клиника в Пловдив. Там лекарите също не са давали шансове на малкото дете, но благодарение на техните грижи, 10 дни след приемането й в болница, момиченцето се чувства по-добре и няма вид като дете от концлагер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

Това не е човек, не е майка, не заслужава да има деца. Нито едно! Това е ***, който кара дете да умре от глад

24

анонимен

преди 8 години

как с просия ще храни 5 деца да ги дават в приемни семейства

23

vivian

преди 8 години

Аз също познавам жена, която осинови момиченце ромче от дом. Детето ходи в реномирано училище в нашия град, и е много, много добре възпитано! Само по визията си личи че не е от нашия етнос, но е чудесно дете!

fallback