Снимка: Facebook

Изключително тежко е пътуването по магистрала "Струма" заради километрични задръствания. Пътят Долна Диканя – Дупница също е изключително натоварен, алармира "Фокус".

На хората им е отнело 4 часа и 10 минути да преодолеят разстояние от 10 километра от разклона за Радомир до входа на Дупница. "Пътуването е изключително тежко. Горещо и безветрено е, асфалтът е напечен, а термометърът в колата показва 49 градуса! Щастие е, че не видяхме инциденти на пътя, има много пътуващи с деца", коментира един от чакащите. 

Пътуващите молят поне за по-подробна информация от страна на компетентните органи и питат може ли да бъде избегнато задръстването чрез организация на обходни маршрути. "Би било добре на пътя да се организират и пунктове с медицинска помощ или поне вода за пътуващите", коментират още те.

В резултат на получените сигнали на телефон 112 за хора с влошено здравословно състояние община Дупница е осигурила вода за чакащите в задръстването. Над 2400 бутилки с минерална вода са раздадени до този момент.

"Имайки предвид ситуацията е съвсем нормално общината да реагира адекватно и да осигури вода. Разбрах, че опашката е дълга километри. Макар и малко, водата ще бъде от голяма полза", коментира Методи Чимев, кмет на община Дупница.

"Положението се оказва доста сериозно. Разбрах, че другите организации нямали възможност да реагират. Правим организация в момента с осигуряването и на хора, които да раздават водата. Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можеш ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода. Няма как да оставим хората", добави още инж. Чимев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase