Снимка: Reuters, архив

Българите, катастрофирали при град Дегендорф в Германия, вече пътуват към България, съобщи за "Фокус" Димитър Костадинов, управител на фирмата собственик на катастрофиралия автобус.

Още по темата

По думите му автобусът ги е взел от градчето в Германия в 22:30 часа вчера по българско време. За момента не е ясно кога се очаква да пристигнат у нас и дали има граждани, останали в болницата в Дегендорф.

Припомняме ви, че автобус със селскостопански работници от България катастрофира на магистрала в югоизточната германска провинция Бавария. 34 души бяха ранени. Произшествието е станало на пътен възел в района на град Дегендорф. 

Шофьорът и двама от пътниците са пострадали тежко и са откарани в болница, а 31 души са леко ранени. Работниците са се прибирали от Франция към България.

Водачът загубил контрол върху превозното средство на завой при преминаване от едно шосе на друго. Автобусът пробил мантинелата, минал през няколко дръвчета и храсти и се плъзнал по склон на десетина метра, преобръщайки се на една страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase