Снимка: Булфото, архив
fallback

Тази нощ русенци бяха подложени на поредното замърсяване на въздуха, а от Регионалната екоинспекция вече са локализирали единия от източниците на замърсяване - френския завод за автомобилни части "Монтюпе", съобщи БНР

В понеделник от 20.00 часа до ранните часове на днешния ден продължи обгазяването на града с неприятни миризми, а на горещия телефон на екоинспекцията са подадени 53 сигнала от различни точки на населеното място.

Според данните, подавани от гражданите, еколозите са стигнали до извода, че става дума за два източника на замърсяване.

Единият източник сме го локализирали, а за другия източник в момента три екипа извършват проверки, за да конкретизират кой е той. Имаме съмнения, но трябва да го докажем, каза директорът на Регионалната инспекция по околна среда инж. Лилия Атанасова и допълни, че още снощи е било видно как единият от комините на завод "Монтюпе" изпуска мощно вредни емисии.

Миналата седмица същата фирма получи наказателно постановление за 35 000 лева заради това, че неправомерно е увеличила дебита си. Всичко това е докладвано в Министерството на околната среда и водите.

Коктейлът от химически съединения, които русенци са принудени да дишат от няколко години насам, включва диметилетиламин, въглеводороди, феноли, формалдехиди и други вредни за здравето вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Наблюдаващ

преди 8 години

До Анонимен (15)Може ли да обясниш що е то "червен капиталист"? Нещо като дървено желязо или суха вода?Да, 11-ти, (с многото плюсове и нито един минус) - ще бъдем от 4-ия, и от 5-тия свят, защото 26 години рушим и оставяме някой отвън да ни "оправя". Съсипахме си нашите заводи, нашето селско стопанство и нашата армия и сега си имаме чужди. Това ти го е казал 13-ти, но незнайно защо пък той има куп минуси. Ей това сме българите...

15

Анонимен

преди 8 години

При герб е така, свиквайте. Както ви каза банкянския толуп - КАКВОТО НАРЕДЯТ ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ ...

14

оли ман

преди 8 години

До Френският посланикМАН, а тези които ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСЕ какво да правим?!?! е отговор не искам защото си ...

fallback