Пловдив след пороя. Снимка: Булфото
fallback

Проливният дъжд, който снощи наводни Пловдив и прекрати Нощта на музеите причини доста затруднения. Освен, че наводни основни улици и булеварди и с това причини доста катастрофи, водата стана причина пожарникари да вадят затиснати хора от автомобилите си, съобщава Нова тв.

Евакуирани са били 12 деца от Център за настаняване от семеен тип, тъй като сградата, където са се помещавали се е наводнила и е имало опасност от късо съединение.

Oще по темата

Подадените сигнала за помощ са били повече от 340, а самият телефон 112 времено не е работил. Хората започнали сами да отводняват собствеността си. Други не успели да дочакат пожарната - като баща, който му се наложило сам да извади детето си от личния автомобил и да го пренесе на ръце през водата.

Сред авариите е и паднал гръм, който запалил покрив на сграда. Хората започнали да звънят на ВиК, но от там им отговаряли, че тези проблеми не са тяхна работа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Васо

преди 8 години

"Други не успели да дочакат пожарната - като баща, който му се наложило сам да извади детето си от личния автомобил и да го пренесе на ръце през водата." Колко тъпо написано. Че баща ли е този дето при това нещо ще чака пожарната.

3

Sty

преди 8 години

Не съм никакъв техник, но щом мрежата им се срива при нормални атмосферни ситуации (дъждове през сезона) за какво говорим? Кой е крив в случая? Аз като данъкоплатец или работниците, които опъват заплати, а вършат калпава работа?

2

Шашо

преди 8 години

3, кажи си защо те уволниха от техническа служба или изобщо не те искат, че се налага да ги плюеш!?А за бащата - герой, още хлипам! Нечуван героизъм! Ако изобщо е трябвало да се мотае с детето точно там и тогава.

fallback