Снимка: Булфото

Над 70 музеи, галерии, изложбени зали и други публични пространства в Пловдив отвориха врати за широката публика. Събитието Нощта на музеите се превърна в традиция за Града на тепетата и хиляди пловдивчани и гости на града изпълниха калдаръмените улици на Стария град. Събитието официално стартира след 19.00 часа.

Освен постоянните експозиции в музеите бяха организирани концерти на млади виртуози и демонстрации на старинни оръжия и народни носии. Започналия наскоро есенен салон на изкуствата също допринасяше за разнообразието на музейните обиколки.

Сред събитията имаше и улични музиканти, които развеселяваха обикалящите с разнородна музика - на единия ъгъл свиреха гайдари и тъпанджии, на другия китаристи импровизираха под аплодисментите на публиката.

Към 22 часа, обаче проливен дъжд принуди любителите на културните забавления да потъсят подслона на заведенията или да се приберат по домовете си. Пороят предизвика истински транспортен хаос по улиците, а градът буквално се намираше под вода от обилното количество дъжд, което се изсипа за няколко часа, съобщава Нова тв.

Улиците са наводниха, а много автомобили закъсаха. Много от шофьорите се оказаха принудени да карат в насрещното движение. Подлезите също се оказаха под вода, а телефон 112 не е работил за около час.

Стотици са сигналите за наводнени приземни етажи и търговски обекти. Много от хората обаче решиха сами да започнат да отводняват собствеността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase