Снимка: Нова телевизия
fallback

Тридневна екскурзия до морето. Това обеща, че и изпълни, кметът на Галиче Ценко Чоков. А жителите на врачанското село днес развълнувано се качиха в автобуса и тръгнаха за курорта Златни пясъци, където ще прекарат три дни за сметка на градоначалника.

Хората твърдят, че кметът не е искал от тях нищо в замяна на безплатната екскурзия и никой не е събирал личните им карти и не е записвал данните им.

Oще по темата

"Независимо от коя партия сме той ни кара всички на море. Уважава ни всичките. А преди той да стане кмет, тука е било само кражби. А сега няма. Той работи денонощно, кара трактори, жъне, оре", защитава го пламенно пътничка от автобуса. Според нея, защото е много работлив, кметът има пари да плати почивката на морето на всички хора.

Хората твърдят, че ще гласуват за този, когото харесват, като не крият обаче, че именно Чоков им е на сърце, защото работил за доброто на селото и бил весел човек. А ако друг заеме поста му, щял да гледа само себе си и да не им обръща внимание. 

Общо около 200 души от Галиче трябва да отидат до Златни пясъци на разноски на кмета. Това не е и първата екскурзия, организирана от Ценко Чоков за живеещите в селото. Преди седмица той обясни пред Нова телевизия, че ще плати за почивката на хората с лични пари.

"Ще излезе по 30-40 лева на човек", твърди той, въпреки че се очаква хората от селото да прекарат на морския бряг три дни. 

Екскурзиантите са категорични: "На море с кмета е весело – пеене, вицове, "чудна работа". А след екскурзията, когато идвало време за избори, кметът им казвал само: Гласувайте по съвест!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 години

Ами браво на човека. И той краде, но поне свърши и нещо полезно - помогна на бедните да видят морето.А останалите кметове - просто само крадат.

26

Анонимен

преди 8 години

тея хора как може да са толкова прости. а цацата да се самосезира как може един кмет да плати почивката на 200 човека с една месечна заплата от около 1000 лева. и не беше ли копуването и продаването на гласове престапление или само за парламентарните избори?

25

Сократис

преди 8 години

Гледах тази сутрин репортажа на "Нова" и уж наивните а в същност провокативни въпроси на ухилената млада репортерка на която не и харесваха откровените отговори на хората в автобуса и продължаваше да рови за сензация...Една жена и каза,че и преди кмета ги е водил на почивка и това няма общо с изборите.На море се ходи през лятото а не ноември след въпросните избори,но журналистката продължаваше упорито разпита и стигна до въпроса-"А какво носите в багажа,какво има в тези чанти"...Без коментар!

fallback