Снимка: bTV
fallback

Метална ограда препречи достъпа на летовниците до плаж "Силистар". Този път собствениците на терена стигнаха по-далеч и поставиха метален портал. След намесата на полицията единственият път до там отново бе отворен.

Табелите, че събирането на такса за достъп до плажа е незаконно все още стои до централния път. Само на около 200 метра след тях обаче собствениците на терена снощи монтирали портал, който препречва пътя към плажа. Сутринта концесионерът останал изненадан, разказва Нова телевизия.

Образувала се километрична опашка от коли, а недоволните летовници предизвикали скандал с представителите на фирмата. Служителите на общината съставили акт.

Много от летовниците изминаха километри заради огражденията. По кадастрална карта пътят, който води към плажа, е единствен и минава през частен терен.

Ще се търси вариант част от имота да бъде отчуждена и да се изгради държавен или общински път, така че през следващото лято да не се стига до подобни скандали. Среща в областната администрация утре между областния управител и кмета на Община Царево ще търси изход от ситуацията за дълъг период от време.

Проблемът със заградения плаж на Силистар стои от 10 години и според хората е крайно време държавата да се намеси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 8 години

До АнгелНикой не му е продал плажа, плажа е още си е изключителна държавна собственост.Имота през който минава единственият път за плажа е частен.Това е проблема и това трябва да се разбере - кой е продал или направо подарил този имот на точно тези хора?Иначе ако стигнеш до плажа по какъвто и да е начин, никой не може да те изгони.

61

Анонимен

преди 8 години

Защо никой не търси виновника дал този имот незаконно. Осъдете тези които са издали документи за собственост.

60

Анонимен

преди 8 години

е тоя собственика не беше ли някакъв роднина, май тъст, на оня с гръглите цайси от дпс - Йордан Цонев?

fallback