Снимка: Булфото, ахрив

Първият блок, чието саниране е по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, върви по график.

Строително-монтажните дейности на блок 36 в квартал "Ален мак" се извършват от хасковска фирма, спечелила правото да бъде изпълнител с най-изгодна оферта.

Сградата на жилищния блок е с три входа и се използва още от 1990 г., има 114 апартамента, припомнят от общината. След санирането блокът освен, че ще бъде по-топъл, ще стане и по-приветлив за неговите обитатели.

Различни са строително-монтажните дейности. Сред тях: дейности по конструктивно възстановяване и ремонт, обновяване на общите части на входовете, изпълнение на строително-монтажни работи по фасади и прочие.

Извършва се изкърпване, подмяна и почистване на замърсени и дефектирали участъци от вътрешната мазилка, общите части на сутерените на трите входа, подмяна на дограмата, където не е сменена, топлинно изолиране на външните ограждащи елементи на жилищата. Като финал освен боядисване и смяна на дограма ще се положи и нова топлоизолация.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase