Банята на 5-звезден хотел. Снимка: Нова тв

Когато избираме хотел, който твърди, че е с категория 5 звезди, очакваме истински лукс. Почистени стаи, сменени чаршафи, без мухъл, но... Йорданка Кърджева споделя пред Нова тв как мизерията и мръсотията ги поглъща още с настаняването им в хотел на Слънчев бряг.

След двучасово чакане във фоайето на хотела те най-накрая биват настанени. В стая с пълно кошче, мръсни чаршафи, непочистени косми по пода, а мизерията в банята е на висота. Цялото това удоволствие струва 266 лева на ден, за трима човека.

Жената разказва, че е избрала именно това място, тъй като е извън централната част на Слънчев бряг и е очаквала да може да ползва удобствата, които хотела твърди, че предоставя. А именно – ол инклузив с включена храна, басейн, а и в близост до чист плаж.

Първоначално Йорданка и семейството ѝ подходили с търпение и решили, че това е просто изключение. От хотела отреагирали и им изпратили камериерка. Тук семейството се сблъскало с поредният проблем – самата камериерка не била с особено добра хигиена, нарамила един куп чаршафи, които трябвало да смени.

Йорданка споделя, че дори не говорела много добре български. Камериерката се опитала да се извини и обяснила, че все пак доста бързат и това е част от причината гостите да са заварили стаята в това й състояние.

Управителят на хотела потвърди автентичността на снимките на сeмейството.

"Навсякъде по света настаняването започва от 14.00 часа, в случая туристите са пристигнали в хотела по-рано, те са регистрирани в системата в 12:30 часа, преди 14:00 часа от рецепцията съжалили туристите и ги качили в стаята като им е казано, че тя не е оправена. В този момент има обаждане от рецепцията към старшата камериерка, да се изпрати човек, който веднага да почисти стаята. След 5 минути в стаята влиза камериерка и стаята е почистена и заредена", обясни управителят Атанас Лазаров.

Почиващата обаче твърди, че в никакъв случаи тя и семейството ѝ не са били предупредени от рецепцията, че стаята е непочистена. По нейни думи ситуацията е добре позната за персонала, защото те са реагирали съвсем спокойно с думите ''Знаем!''. Тя допълни, че настоява да ѝ бъдат върнати парите за нощувките.

От хотела им отвръщат, че трябва да се обърнат към туроператорската фирма, с която са резервирали нощувката си, но все още не е предявен иск за възстановяване на сумата.

''Клиентът казва за проблема на следващия ден, тогава й е обяснено, че сумата за неизползваната нощувка трябва да бъде предявена за връщане към туроператора, на когото тя е платила'', категорично отсича управителят на хотела.

Семейството настоява парите за престоя да им бъдат възстановени и дори са готови да потърсят правата си в съда.

Коментари Напиши коментар

105

летовник

преди 5 години

Никога не бих отишъл да почивам в Слънчев бряг.То там вече е толкова пренаселено,че по-скоро се бих натоварил, отколкото да си почина.Но по въпросната тема!Какво се оказа след направената проверка от КЗП?Няма мизерия, счупени мивки и плочки!Не че много ме интересува какво става в този хотел,но наистина човек да се усъмни!Още повече,че в сутрешния блок на 19-ти журналистката каза, че е изненада за хотелиера и репортажа и проверката!Не знам какво да мисля, но българина вече е много продажен!

104

чорбаджия

преди 5 години

До SharkТук в Германия гледам рекламират екскурзии до Виетнам, Тайланд, Индонезия.. за 999 Евро на седмица :))))). Смятай за същите пари отиваш до другия край на света и виждаш нещо съвсем по-различно от нашия запад, а тук... искат същите пари за една седмица в бетонираните ни курорти. Закривай. И на всичко отгоре какво са 1000 евро за немец, какво са 2000 лева за българина..

103

Анонимен

преди 5 години

Ужасно са прости нашите назначени бизнесмени.Гонят българите, които им плащат по 135 евро на ден, за да им идват чужденци за 20 евро на ден.Значи 266 лева, плюс 20 лева за паркинг, плюс 30 лева за чадър с два шезлонга прави 160 евро на ден за двама, за да се къпеш в *на, да пиеш спирт, да ядеш ***- сирене, салам и месо 2.50-3 лева килото, да не можеш да спиш от шума и да се гъчкаш все едно си в Китай - е , трябва да си много ***, за да си го причиниш.