Снимка: БТА

20-годишен младеж е седял зад волана на колата-убиец, прегазила 10-годишното момиче в Ловеч снощи. Шофьорът е задържан за 24 часа.

Още по темата
Трагедията се разигра около 22.30 часа в центъра на града зад хотел "Ловеч". Момиченцето от Троян било на сватбата на сестра си, която са празнували в хотела.

Детето е пресичало улицата зад хотела, когато е било прегазено от лек автомобил. Загинало на място.

Срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

Трагедията в Ловеч става само ден след друга голяма катастрофа, при която нелепо загинаха деца. Във вторник вечерта по пътя към село Лесидрен незаконна гонка помете няколко тийнейджъра и уби на място 16-годишно момиче. Часове по-късно почина още едно от ранените деца - 16-годишно момче.

Оказа се, че гонките край селото са обичайни, а хората не смеят да направят забележка на джигитите от страх, че може да се саморазправят с тях. Дори и след трагедията, жителите на Лесидрен се затвориха в себе си и отказаха да посочат участниците в опасните състезания.

Заради трагедията от полицията се заканиха, че ще криминализират гонките.

В последните дни катастрофите по пътищата у нас взимат все повече жертви. Вчера на косъм се размина голяма трагедия на автомагистрала "Хемус". Само невероятният късмет доведе до щастлива развръзка на инцидента, при който шофьор на цистерна, пълна с газ, увисна на колана на камиона от 120 метра от моста на Витиня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase