Снимка: архив Булфото

Джигитите от Лесидрен се чувстват безнаказани, разказа местен човек, който също без малко е щял да стане жертва на гонките им.

Участниците в гонките са описвани като нагли, а майката на мъжът е заплашвана, че ще бъде пребита, защото направила забележка на джигитите, че вдигат шум през нощта.

Още по темата

Майката на Филип, карал колата, убила на място 16-годишната Велислава, не вярва синът й да е участвал в гонка. Участвали другите, по телефона си предавали къде са катаджиите.

"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв", твърди тя пред Нова тв и плаши, че ще сложи край на живота си.

Бабата на починалата Велислава пък твърди, че редовно се правят гонки в селото. В тях участвали десетина души. Всички в селото знаят за тях, само не и близките на момчетата, участващи в тях.

Преди години жертва на гонките им станал и попа на селото, който бил буквално смачкан. Нищо обаче не последвало.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване от джигитите преди три месеца, като последвали само актове за нарушителите.

"Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

Кметът предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, заяви, че от училището настоява наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase