Снимка: архив Булфото

Поредната драма се развива в Рила. Планинските спасители издирват млад варненец. Той се е изгубил в района на Седемте рилски езера. Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Български червен кръст пред „Фокус”.

Младият мъж е бил със свой приятел, когато е изчезнал. Сигналът за инцидента е подаден към планинската служба около два часа от приятелките на двамата младежи.

Още по темата
Те са съобщили, че приятелите им, на възраст 29 – 30 години, са тръгнали към езерото „Окото” в района Седемте рилски езера без никаква подготовка, без да познават района, без да имат подходяща екипировка. Планинските спасители са започнали издирвателни действа, но се е оказало, че момчетата не са в този район.

Сутринта единият от издирваните се е появил при хижа „Рилски езера”, като е оставил приятеля си някъде над Скакавишкия водопад. В момента трима спасители търсят другото момче.

С него няма контакт, тъй като батериите на телефона му е била слабо заредени и връзката с него е била изгубена.

За новата планинска драма става ясно само няколко часа след като успешно приключи друга спасителна операция. Група руски туристи водена от българка се изгубиха близо до хижа ”Иван Вазов” в Рила и бяха издирвани в продължение на 20 часа.

В спасителната акция се включи и хеликоптер, а изгубените бяха спасени в три часа през нощта.

 

Сигналът е получен тази нощ около 02.00 часа от приятелките на двете момчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase