Снимка: архив Булфото
fallback

ВМРО възразява срещу опитите да бъдат спасени незаконните ромски постройки в община Гърмен. Това става ясно от съобщение до медиите, изпратено от партията.

"Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) "бил решил" да не бъдат премахвани незаконните цигански постройки в квартал Кремиковци, село Малчево, община Гърмен", пишат националистите.

Oще по темата

Воеводите възравяват категорично местната администрация да се съобразява с писмото на съда в Страсбург и да се отлага прилагането на българските закони еднакво за всички граждани.

Според ръководството на партията въпросното писмо има пожелателен характер и няма силата на юридическия термин "присъдено нещо".

"Намираме размислите на анонимни чиновници, изложени в епистоларна форма, за неинформирани и несъотносими към ситуацията в България", коментират от ВМРО.

От партията на Красимир Каракачанов настояват писмото да бъде прието за сведение, а процедурата по премахването на незаконните постройки да бъде довършена. Според тях спирането на премахването на къщите е дискриминация спрямо останалите български граждани.

Чрез своя член в Европейския парламент Ангел Джамбазки ВМРО ще се обърне към Европейската комисия и ЕСПЧ с питане относно дискриминацията по етнически признак над български граждани, чиито имоти, права и законни интереси са нарушени заради съществуването на катуните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Събаряй-й-й-й-й-й-й-й--й!

18

Продължение на 25

преди 8 години

Ако някой ром без образование, професия, работа и жилище, не желае да живее на село - в обезлюдено село, и да работи земеделие или скотовъдство, тогава, моля - границите са отворени. Да си намери друга държава, в която да го дундуркат през следващите 50 години, а той да им плюе в лицата и да им се качва на главите!След предложението да бъдат настанени в обезлюдените села, да бъдат спрени всякакви помощи, надбавки и други подобни - дадена им е работа и жилища, с нищо не са по-долу от останалите

17

Омръзна ми да пиша

преди 8 години

Близо половин век ги "спасяваме" - ограмотяваме, даваме им готови жилища, работа, помощи. Толерантно се опитваме да повярваме, че дивотиите и наглостта им са резултат на бедността и изостаналостта, които са преодолими. А те ни мислят за будали и гледат на всичко, постигнато от нас, като на плячка.на това трябва да се сложи точка, този модел не работи.ПОСЛЕДЕН ЖЕСТ - настаняване в обезлюдените села на всички роми, които нямат работа, образование, жилища и професии. Комуто не харесва - границите

fallback