Снимка: bgonair.bg
fallback

След около 3 години България може да има нов изтребител заради дългата процедура на преговорите, сключването на споразумението и подготовката за работа с новата машина. Това коментира председателят на Съюза на офицерите от резерва Атлантик Съби Събев в сутрешния блок на Bulgaria On Air по повод получения вчера мандат на министъра на отбраната Николай Ненчев за водене на преговори за закупуване на нов самолет.

Според Събев, докато се модернизира авиотехниката, страната ни ще охранява въздушните си граници със старите изтребители, за които обаче вече липсват и опитни летци.

Oще по темата


По думите му има много опитни кадри, които обаче не виждат перспектива и напускат.

"Трябва да се вземат своевременни мерки да се покаже, че авиотехниката ще се развива, за да се задържат тези летци и да се привличат нови", заяви Събев.

Той обясни, че обучението на един летец струва много скъпо.

"Не е нужно само да завърши военно училище, трябва да се пролетят и съответен брой часове, за да може да стане първи клас летец, каквито са ни необходими", обобщи Съби Събев.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

До генщаб

преди 8 години

Връщам се отново но темата. Саддам не е имал "Корнет". Още по-малко "Геркулес". Амитата силно послъгваха за бройките. В "Пустинна буря" участваха и чешки наемници к кувейтски Т-72 и тяхните загуби бяха представяни за иракски. "Абрамсите" страдаха от близък фланкиращ обстрел с РПГ. Корнетите се представиха добре срещу "Меркава", по-добри са от "Javelin". На Су се поставят различни двигатели. Взел си най-слабите. Typhoon превъзхожда Су по rate of climbe и малко по височина. Още нямат всеракурсен д

40

До генщаб

преди 8 години

Мил пардон, мосю! Не съм специалист, всички фигури, които съм изпълнявал във въздуха са били "излитане" и "кацане", а между тях - студен бюфет с чаша вино, кафе. Понякога и без тези екстри. Просто съобщавам на хлапето със жълто около устата, че не става дума за игра и че руснаците имат превъзходни самолети. Които ние, новоизпечените натовци, не можем да купим. А съотношението цена/качество е в полза на руснаците. За Саддам: много лъжи се изписаха, важното е дали ще се хванеш за тях или не.

39

генщаб

преди 8 години

До 41 су 35 не е лош но не прекалявай двигателя иде слаб 2по 125 на 30 тона тегло за еврофайтър 2по90 на 15 тона за да има подобна мощ су 35 трябва да е с 360 а то е с 250 колкото до това как се върти във въздуха да го направи със скорост над 1000 км и с въоръжението без да се разпадне и ще си говорим Впро4ем не знам колко си наясно но в пилотажа има поне още 70 фигури освен геврека и вси4ките са по трудни за су 35 имено заради тягата

fallback