Методи Бачев Снимка: bTV

Шефът на убития мъж на АМ "Струма" - Методи Бачев, разкри подробности около нелепия инцидент. Убитият Николай Чивиев и колегата му Ботьо Петков спрели колата, която влязла в затворения участък на магистралата, и сигнализирали на началника си, че от нея излиза мъж с нож.

Методи Бачев им казал да викнат полиция, като това се оказал последният му разговор с Николай Чивиев, който освен служител, му е бил и роднина. Според свидетели агресивният нарушител повикал по телефона свои приятели, които дошли на мястото на избухналия спор.

Още по темата

Бачев разказа, че служителите му работят на 17-километрова отсечка с множество виадукти и десетки ангажирани машини. "Има постове, хора с жилетки, които регулират движението на машините. (...) Само линейка, пожарна или кола със специално предназначение има право да влиза", посочи той пред bTV.

Управителят на фирмата призна, че има бързащи, които опитват да си спестят 30-километровото заобикаляне през Петрич, но когато бъдат спрени, повечето разбират ситуацията и обръщат.

"Този човек, освен че е имал смелостта да убие друг човек, изпитва чувство на безнаказаност, на беззаконие и може да си позволи лукса да избяга”, коментира Бачев. "Българите не са лоши, но има един процент, които тотално се извратиха – които са готови на всичко, за да покажат балканщината си, селяндурщината си", допълни бизнесменът.

Утре не по-малко от 1000 души трябва да се върнат на работа на строежа на магистралата и той призна, че те чувстват страх. "Не е нормално да си вадиш хляба и да дойде да те убие олигофрен с камък", заяви той.

Методи Бачев разказа малко повече и за това какъв човек е бил Николай Чивиев, който е и бивш командос. Началникът му каза, че е изкарал 17 години в Чуждестранния легион с мисии по целия свят, работил е и като полицай и е решил да се върне близо до роднините и приятелите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase