Снимка: Булфото

Общ преглед
Един от задържаните при конфликта в столичния квартал "Орландовци" - 16-годишният Даниел Колев, обясни пред журналисти, че той всъщност не е агресорът, а жертва на побой. Макар и с белезници на ръцете в съдебната зала Колев показа рани на гърба си и обясни, че те били от нападение, пише БТА.

Момчето обясни, че е бил близо до мястото, където се проведе протестът в "Орландовци", но не участвал в безредиците там, а бил нападнат от момче, докато бил в кафене. Затова имало и свидетели.

Още по темата

Младежът разказа, че живее в столичния квартал "Бенковски", а роднините му, които също бяха в съда, определиха конфликта в съседния квартал като подклаждан с политическа цел. Според роднините на Даниел Колев, някой плащал, за да се изостри напрежението сред живеещите в квартала. Очаква се след минути Софийският градски съд да заседава по искане на прокуратурата четирима от задържаните при инцидента, сред които и Даниел Колев, да останат в ареста.

Заседанието така и не започна, защото адвокатите на обвиняемите за леки повреди по хулигански подбуди, поискахада се запознаят с материалите по делото и да говорят с клиентите си.

Над 200 души са се събрали на протеста срещу ромското беззаконие в столичния кв. "Орландовци" към този час, предаде "Фокус". Обстановката е спокойна. Движението по ул.”Мара Бунева” и ул. "Железопътна” се осъществява нормално. Протестиращите представят брейк шоу и пеят.

Разпънали са балатум, който прилича на шахматна дъска. Някои от тях държат българското знаме в ръка. Един от протестиращите държи черно знаме с череп и надпис "Левски или смърт".

* Статията е обновена към 21:00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар