Снимка: bgonair.bg

Промените в пенсионната система, засягащи служителите от сектор "Сигурност", бяха последната капка, която преля чашата и предизвика протести. Това заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Добромир Добрев. В ефира на България он ер той обясни, че секторът се тресе от много сериозни проблеми, свързани с условията на труд, липсата на работно облекло, специализираната операция по границата и др.

Знаем, че пенсионната реформа е солидарна и решихме тази година да поемем част от тежестта, но искането ни е премахването на ранното пенсиониране да бъде разумно планирано, каза още Добрев.

Според него е добре да има разделение между служителите на терен и тези, които работят зад бюро. Две трети от служитителите в системата на МВР работят на терен. Те обаче са недостатъчни, за да се справят с престъпността, според представителя на синдиката.

Добрев обясни още, че министърът на вътрешните работи трябва спешно да се обърне към проблемите на МВР - липсата на униформи, кубинки, автомобили.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase