Снимка: архив, БулФото
fallback

"Процентът на джебчиите в Игнатиево е много малък. На фона на 300-400 роми, които живеят тук, това са 3-4%", заяви кметът на Игнатиево Димитър Димитров пред Нова телевизия.

Изказването му дойде по повод разкритията за джебчиите, които издигат вили за милиони с крадени пари в района.

Oще по темата

Кметът апелира за синхрон между институциите – социални служби, НАП и др., за да може да бъдат избегнати такива ситуации.

Областният управител Стоян Пасев пък беше категоричен, че държавата не е закъсняла. "Предприети са съвсем навременни и адекватни мерки", настоя той.

При специализираната полицейска акция в Игнатиево вчера бяха задържани 13 души. Акцията започна рано  сутринта съвместно с НАП – Варна, РД ДНСК – Варна, служители от Община Аксаково и жандармерията.

Задържани са 11 жени и 2 мъже, на възраст от 17 г. до 61 г., като всички те са познати на полицията. Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на джебчийска кражба.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се захваща лично с джебчиите от Игнатиево и с полицаите, които евентуално са ги покровителствали. Днес Бъчварова отива във Варна, за да се запознае на място с подробностите.

Окръжната прокуратура проверява имало ли е полицейски чадър над джебчийките. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Мирчева

преди 8 години

До Жител на ИгнатиевоСлед като гръмнаха медиите,тогава местната власт се сети след 15 год. да арестува крадливите джебчийки за разпити и после да бъдат отново пуснати!Театрални постановки в очите на хората!Къде бяха до сега Областните управители,Шефовете на Полицията години назад?Много са закъснели и сега им треперят задниците да няма уволнения!Кмета на Игнатиево е избран точно от тези *ки родове и да не се прави на незнаещ,крадливите *ни били 3-4% Няма къща без да има джебчийки!!!

32

Жител на Игнатиево

преди 8 години

Позволяват си дърпат момичета и да ги заплашват и изнасилват.Всичко това остава покрито от полицията в гр.Аксаково и Полицията във Варна.Шефа на Областна Полиция Варна и местната власт във Варна разиграват театри за да не бъдат освободени от местата си!Не може 15 год.да няма нито една джебчийка и барон в затвора и местната власт да казва че,не са закъснели!Наглост от страна на местната власт,която години наред се облагодетелства точно от тези джебчии! "Гарга на гарга око не вади"

31

Анонимен

преди 8 години

Кмета е ясен-това са му избирателите.

fallback