Снимка: Булфото
fallback

Рано тази сутрин съвместни екипи на различни институции влязоха в ромската маха в Гърмен, за да проверят условията им на живот и законността на къщите им.

Вчера след поредната среща на властта в Гърмен днес представители на ДНСК, Регионалната здравна инспекция, НАП и регионалният образователен инспекторат влязоха в квартал "Кремиковци”. Веднага след неочакваната визита част от ромите започнаха да изнасят багажа си, пише Нова телевизия.

Oще по темата

Проверката установи, че законните къщи са едва 24. Ултиматумът на властта е ромите доброволно да съборят постройките си, иначе багерите влизат и те ще трябва да платят за работата им. От утре пък в Община Гърмен всеки жител на ромската махала може да закупи мястото си за 1,10 лева на квадратен метър.

Междувременно часове след кражбата в местната църква нападнатият свещеник дядо Георги заяви, че не се сърди на похитителите си. Проверките в ромската махала продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

До 144

преди 8 години

До АнонименТой Бог/ако го има /си ни наказва всички...Но е много лошо да се кълне,защото се връща.А и аз може да остана без покрив, ако не си платя наема,но затова търпя и работя и плащам, и наем , и данъци.Заплащам с нерви и стрес, с лишения.Затова се стягайте и работете и не се оплаквайте , че имате деца, които не можете да гледате.И аз искам голямо семейство,но и това отлагам,защото...Няма как да разберете защо отлагам!Детето иска възпитание,образование,сигурност и .н.Неща непонятни за вас

99

Луд с Мотика

преди 8 години

До кали станковаДа са си купили земя там да са строили. Да са завършили у-ще и да са си намерили работа, да си плащат наем и да живеят като нас. Или пък да си купят жилище на изплащане. Не съм ги бил по главата да правят по 20 деца, да са мислили преди да ги направят че няма къде да живеят.

98

Анонимен

преди 8 години

Вчера седнахме в кръчмата и си поръчахме по един ром без мезе . Това как ви звучи . Рома е напитка , а не човек .

fallback