Снимка: Архив Булфото

Седем ромчета на възраст от 10 до 13 години са откраднали храна и монети на стойност 3 лева от църква в село Марчево, община Гърмен, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден в 12.30 часа.

Кметският наместник на гърменското село Борис Кунчев заяви пред "Фокус", че 43-годишният Иван Щурков от село Марчево е бил бит от роми в опит да предпази от грабеж отеца Георги, свещеник в църквата "Свети Георги Победоносец".

Още по темата

„Мъжът е бил блъснат, след което е бил набит от ромите, за да може да се стигне при отеца”, уточни Кунчев.

Той допълни, че състоянието и на отец Георги и на пострадалия Иван е добро и не са ранени сериозно. "Добре са, но самият факт, че са били нападнати на такъв празник е възмущаващо", допълни кметският наместник.

По-рано днес се появи информация, че свещеникът е бил нападнат и ограбен от група роми в гърменското село. Полицията обаче опроверга тази информация и заяви, че това е невъзможно заради засиленото полицейско присъствие в района. От МВР са категорични, че върху свещеника не е извършено насилие.

Очевидици обаче твърдят, че ромчетата са го ритали и блъскали и 82-годишният поп е изпаднал в шок след нападението.

Днес в Гърмен пристигна и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По информация на МВР - Благоевград тя е взела участие в работна среща, на която са били обсъдени мерки за овладяване на ситуацията в Гърмен.

*Информацията е актуализирана в 19.44 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase